Zekerheid in een onzekere tijd…

21-04-2020

Coronavirus

…Vandaag krijgen we te horen wat de nieuwe maatregelen zijn voor de samenleving omtrent het Coronavirus. We zitten nu al zo’n 1,5 maand in een ‘intelligente lockdown’ zoals ze dat noemen, in quarantaine; weinig tot geen sociale contacten; geen familie, collega’s, kerk…

Wie had vorig jaar kunnen bedenken dat we ons nu een situatie bevinden waarin de wereld in één keer volledig op zijn kop zou staan?

2020 een hoopvol jaar?!

2020 begon zo hoopvol voor me. In 2019 waren er best wat hobbels die ik voor mezelf heb moeten nemen. In juni besloot ik, na zo’n 2 jaar in verschillende kledingzaken gewerkt te hebben als bijbaan naast Friend, nu toch écht te stoppen [wat ik eigenlijk al een jaar eerder had willen doen] en me volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. Begin 2019 werkte ik soms zelfs drie dagen bij de kledingzaak en daarbij kreeg ik ook steeds meer bestellingen. Friend sneeuwde hierdoor best onder en nieuwe ideeën kwamen daardoor ook niet van de grond.  Ik verlangde naar rust en meer tijd voor familie, vrienden en God! Dus in juni was mijn laatste werkdag aangebroken en kon ik eerst heerlijk gaan genieten van de zomervakantie en dan weer vol energie en inspiratie weer aan de slag…

…Helaas liep het qua opdrachten toch niet zoals ik had verwacht en gehoopt…

plan b

[het jaar ervoor was ik zo overtuigd dat Friend echt een droom was die God me gegeven had en dat Hij deze onderneming zou zegenen en dat het succesvol zou zijn. Toch besloot ik in dat jaar een veiligheidsbuffer in te bouwen door ernaast te gaan werken, een soort plan B]

ondanks twijfel toch overtuigd

De twijfel sloeg nu wederom toe en financieel haalden we het maandelijks maar net. Er kwam ook weer een schuldgevoel om de hoek kijken en de aanklacht (die ik mij overigens zelf aanpraatte) hijgde in mijn nek. Ondanks dat bleef er toch een diepe zekerheid in me bestaan dat Friend toch echt een droom van God was waar ik vorm aan mocht geven in de uitvoering van unieke op maat gemaakte tassen. Het is een middel om een stukje van Gods liefde en vriendelijkheid door te mogen geven. Iets te scheppen en creëren waar een ander weer mee gezegend wordt. Deze overtuiging is zo sterk in mij dat ik het volhoud en doorzet.

Zijn ‘ziel en zaligheid’ in jou en mij

In mijn producten  leg ik mijn ziel en zaligheid en hoop ik ook echt dat de mensen blij zijn met wat ik speciaal voor hen maak. Helaas is wat ik maak niet altijd perfect en kan ik niet iedereen blij maken. Dit gebeurde helaas een paar keer in de tijd dat ik al zo twijfelde. Ik had de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Totdat iemand mij iets heel moois en waardevols zei:

“God heeft letterlijk zijn hele ‘ziel en zaligheid’ in ons, zijn schepping gestopt en iets prachtigs gecreëerd met een doel.”

Maar hoe vaak, als ik naar mezelf kijk, ben ik helemaal niet tevreden met wie ik ben of wat ik doe. Dit opende mijn ogen! Het doet mij ook pijn als mensen mijn tassen niet waarderen. Het doet God pijn als wij onszelf niet waarderen en accepteren. Hij ziet namelijk iets moois in jou en mij; uniek en helemaal op maat gemaakt!

toch iets erbij?

In december heb ik uiteindelijk toch weer het besluit genomen om rond te kijken naar werk wat meer bij mijn creativiteit past en echt goed te combineren valt met Friend. Ik moet ook reëel zijn, want ik heb ook een gezin te onderhouden. Hoe bijzonder was het dat mijn oog viel op een advertentie via Facebook. Een kerkelijke gemeente waar we vroeger deel van waren vroegen een grafisch vormgever voor zo’n 8 uur per week. Ik heb telefonisch contact opgenomen met ze en ze vonden het erg leuk dat ik gereageerd had. De afstand en het feit dat ik niet meer helemaal betrokken ben bij het kerkgebeuren was wel een dingetje en heel begrijpelijk natuurlijk! Ze gingen erover nadenken en in januari zou ik het horen.

Happy newyear!?

Ik heb een besluit genomen!

Inmiddels werd het 2020. Voor dit jaar had ik gebeden en echt een besluit genomen dat dit voor mij een ander jaar zou worden [en dat werd het!!] en dat ik mijn houding ten opzichte van de situatie wilde veranderen en een keuze zou maken om ‘no matter the circomstance’ te blijven vertrouwen op God. Ik ben mezelf gaan vullen met positieve input en goeie boeken en teksten.

van teleurstelling naar hoop

Er waren meerdere teleurstellingen van dingen die niet zo liepen waar ik op gehoopt of die ik verwacht had, o.a mijn huwelijk wat best onder druk stond door de ziekte van mijn man en de veranderingen die dat tussen ons had veroorzaakt. In de kerk konden we onze draai ook niet helemaal vinden. Zelf ben ik geneigd om me te richten op de dingen die niet zo goed gaan. Zo’n mindset verandering is en proces en kan soms best even duren. Maar met veel geduld en vertrouwen op God kwamen er toch steeds meer pluspunten in mijn denken en ook de situatie veranderde!

meer werk creativiteit en liefde!

Vanaf begin dit jaar begonnen de opdrachten weer te komen. Ook kwam er nog een heel leuk idee bij, in gang gezet door een vriendin die graag met haar collega’s een workshop wilde doen in het maken van een leren tas. Deze pilot was een succes en de voorbereidingen voor een vervolg hierop waren in volle gang. Er waren zelfs al drie workshops gepland! Ook kreeg ik eind februari te horen dat ik de functie als Grafisch vormgever mocht gaan vervullen, maar dan als ZZP-er via mijn bedrijf! Dus Friend zat eindelijk in de lift! Ons coaching-traject voor ons huwelijk had ook een hele positieve uitwerking en in de kerk raakte ik meer betrokken bij diverse activiteiten. De keuze om meer tijd vrij te maken om met God te zijn groeide ook en de diepere relatie met God begon weer te groeien. Kortom een geweldig jaar, tot…

De wereld staat stil…

…12 maart 2020. We zitten in een situatie die je je niet kunt voorstellen en waar de hele wereld mee te maken heeft. Alle zekerheden zijn omver geschopt, bedrijven dicht, scholen dicht, kerken dicht en ziekenhuizen vol. Het raakt echt iedereen, rijk, arm, noord, zuid, oost, west. Iedereen leeft in onzekerheid…

zekerheid in een onzekere tijd, juist nu!

…Toch ervaar ikzelf onwijs veel rust, juist nu! Waarin angst en onzekerheid me juist vaak overmannen in dit soort onverwachte en heftige situaties. Ik ben erg dankbaar dat mijn gezin, familie en vrienden gezond zijn en dat ook ons werk gelukkig door mag gaan, zelfs mijn werkzaamheden staan niet stil. We hebben samen meer tijd voor elkaar en we bidden samen en ik heb de rust en tijd om God te zoeken, maar er hangt wel een grote onzekerheid om ons heen! Het besluit dat ik begin dit jaar heb genomen is meer nodig dan ooit; je komt soms in situaties terecht waar je niet voor kiest en die je niet wil. Deze situatie kan je niet veranderen, maar wat je doet met de situatie wel! Ik wil kijken wat er nog wél mogelijk is en wat wél kan en daarmee iets doen. De lat die de maatschappij en ik dus ook aan mezelf oplegde was altijd behoorlijk hoog. En nu valt die ineens weg, wat een verademing! Dat de wereld ineens gedwongen tot stilstand komt doet ook iets heel anders aan het licht brengen:

“Wat is nu echt belangrijk in dit leven? En wat als alles wegvalt, wie of wat heb je dan nog?”

Mijn houvast is dat ik mijn allerbeste FRIEND Jezus aan mijn zijde heb ook als ik bang en onzeker ben,  juist Hij geeft mij zekerheid in dit leven en gelukkig ook daarna!

Mijn lijftekst voor Friend is nu actueler dan ooit:

[spr.17:17: Een echte vriend blijft altijd een echte vriend en in tegenspoed blijkt de ware vriendschap]

Liefs en #stay save[d]

Rianne

Your Best Friend

2 reacties

  1. Ria de Graaf

    Waw wat een mooie getuigenis Rianne. Weet je God vraagt van ons om op Hem te blijven VERTROUWEN…ondanks. Ik weet er alles van, maar ik heb daarvoor gekozen. Was het altijd makkelijk? Nee natuurlijk niet, maar mijn vaste grond was en is Jezus, Hij zal je NOOIT verlaten. En natuurlijk soms ervaar je Hem en soms roep je het uit..God waar bent U? En dan mag je weer die tekst vasthouden dat Hij ons nooit zal verlaten. Mijn naam staat in Zijn handpalm gegraveerd. Ik wens je Gods zegen en…ben superblij met je tas. Liefs Ria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.