Workshops

helaas nu even geen eigen FRIEND…

In verband met het Coronavirus kunnen er helaas geen workshops gegeven worden. Dit is erg jammer, want het was nog niet eens van de grond. Helaas kan je dus voorlopig niet met je eigen ‘friends’ komen voor jouw eigen ‘friend’. Wel kan je natuurlijk jouw unieke tas bij me bestellen, die wil ik graag voor je maken. Via de pagina leren tassen op maat gemaakt kan je inspiratie opdoen met wat ik allemaal al gemaakt heb.

Op het moment ben ik erover aan het nadenken hoe ik toch iets zou kunnen doen. Misschien een tas of portemonnee die je helemaal zelf thuis kunt maken, waar alle gereedschappen en accessoires bij zitten en natuurlijk een stap voor stap beschrijving, waarbij geen naaimachine nodig is. Ik ben hier nog niet helemaal uit, dus suggesties hiervoor zijn van harte welkom! Je kan me een mailtje sturen via onderstaand formulier:

Make your own FRIEND with your BEST FRIENDS!

Na zo’n 4 jaar ervaring in het op maat maken van leren tassen heb ik nu de sprong gewaagd om workshops te gaan geven. Samen met vriendinnen mag jij nu jouw eigen FRIEND gaan maken! Al voor €75,- per persoon maak je je eigen leren tas, inclusief koffie/thee en huisgemaakt gebak!

Het duurde even…

Het heeft even geduurd voordat ik deze stap heb durven nemen. Je moet het toch maar iedereen naar de zin zien te maken, want het is tenslotte hun dagje uit en dat moet wel een leuke belevenis zijn. Nu heeft een vriendin mij over de streep getrokken door de vraag gewoon bij me neer te leggen: “Wil jij een workshop geven voor mij en mijn collega’s”. Een eenvoudige leren tas die ze (deels) zelf kunnen maken. En… het was een succes!!

naar huis met je Best Friend!

De workshops zullen eens per maand gegeven worden bij voorkeur op een zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur. Je kan zelf een datum aangeven. Samen met jouw vriendinnen/vrienden stel je een groepje samen van minimaal drie en maximaal 5 personen. Je bent zo’n 5 uur onder de panne en onder het genot van een bakkie koffie of thee en homemade gebak maak je met mijn hulp jouw eigen tas. Via het onderstaande formulier meldt je je aan en geef je je voorkeuren aan. En aan het eind van de middag ga jij naar huis met jouw BEST FRIEND!

De tas…

Onderstaande tas mag jij gaan maken en jouw eigen draai eraan geven. Je kan kiezen uit diverse kleuren leer én of je hem staand of liggend wil. Het zijn in principe twee hengsels, maar je kan er ook één lang hengsel van maken. Standaard worden de hengsels met holnietjes aan de tas bevestigd of ze worden aan de tas gestikt (dit voor de workshopprijs van €75,-). Eventuele ritsen, ringen en/of musketonhaken of D-sluitingen zijn optioneel. De voorzijde mag je voorzien van vakken naar eigen wens en creativiteit. De tas wordt natuurlijk voorzien van het Friend-label!

kosten van de diverse opties:

 • rits €6,95
 • D-ringen of ronde ringen circa €3,- voor 4 stuks
 • Musketonhaken brons of zilver circa €2,95 per stuk
 • D-sluitingen van de bouwmarkt klein €0,25 per stuk
 • D-sluitingen van de bouwmarkt groot €0,75 per stuk
 • Prijzen zijn wel iets afhankelijk van wat leverbaar is bij de groothandel

De workshop ziet er als volgt uit:

 • We starten de workshop bij voorkeur op een zaterdag rond 12.00 met een lekker bakkie koffie of thee en heerlijk huisgemaakt gebak. Tijdens de workshop kan je zelf koffie of thee bijschenken en staat er wat lekkers op tafel.
 • De totale workshop zal ongeveer 5 tot maximaal 6 uur duren.
 • De workshop is het meest ideaal voor 4 personen in verband met de ruimte die er in het atelier is. Bij hoge uitzondering 5 en minimaal drie personen, dus vraag je vriendinnen/vrienden! De datum, mits niet gereserveerd kan je zelf aangeven in onderstaand formulier.
 • De tas wordt voorbereid en gelijmd door de deelnemer en in elkaar gestikt op de naaimachine door mij. Er is één naaimachine aanwezig.
 • In verband met de tijd en het kostbare leer worden de leren onderdelen van de tas van te voren gesneden.
 • De vakken/zakjes op de voorzijde van de tas mag je tijdens de workshop samenstellen. Je kunt een keuze maken uit diverse vakken en of kleuren.
 • De hengsels kunnen ook op diverse manieren aan de tas bevestigd worden: standaard worden de hengsels gestikt, of met holnieten bevestigd. [voorbeelden volgen nog] Wil je van ringen en/of musketonhaken of D-sluitingen gebruik maken, dat kan, maar dit is niet in de prijs inbegrepen.
 • Ook wordt de tas natuurlijk voorzien van een label met brandmerk van het FRIEND-logo. Dit label kan je kiezen uit verschillende kleuren leer. Het label wordt dan op je tas gestikt. Je krijgt er ook een los label bij, die als sleutelhanger aan de tas kan hangen. Je kan met de houtbrander ook nog teksten of figuren in de tas branden met sjablonen of uit de losse hand, dit is helemaal aan jouw eigen creativiteit!
 • Van te voren (bij aanmelding) maak je een keuze uit een aantal kleuren leer die ik op dat moment aanbied. Ook maak je, in verband met inkoop, alvast een keuze of je een rits, musketonhaken of andere fournituren wil en in welke passende kleuren; zilver of brons. Deze onderdelen zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • In het kader van recyclen kan je ook van een oude tas je eigen fournituren meenemen, zoals ringen en musketonhaken. Ik adviseer om de rits wel nieuw te doen.
 • Via een gestructureerd stappenplan die je tijdens de workshop ontvangt ga je aan de slag en op die manier loopt de middag gestroomlijnd en zit je niet te lang tussentijds te wachten.
 • Aan het eind van de middag gaan jij en je BEST FRIENDS met jullie eigen unieke leren tas naar huis én je hebt ook nog een geweldige middag gehad!
 • De betaling vindt ongeveer een week vooraf plaats via een betaalverzoek via de mail van de aanvrager. Indien gewenst kan er ook een factuur worden gestuurd vooraf. De optionele fournituren e.d. worden na afloop afgerekend.

Het verloop van de workshop in beeld:

Naar huis met je nieuwe friend!

vragen of meer info?

Wil je eerst meer informatie of heb je nog wat vragen? Stuur me gerust een mailtje: info@friendhomeandmore.nl

Meld je aan via het onderstaande contactformulier:

Hieronder kan je je aanmelden voor een workshop met je BFF’s! Je kan aangeven wanneer je graag een workshop wil en met hoeveel personen. Verdere details over de tas kunnen we later bespreken wanneer de aanmelding definitief is.

De workshop vindt bij voorkeur plaats op een zaterdag, overleg hierover is mogelijk

*4 april en 10 oktober zijn al gereserveerd. op 2 mei heb ik een aanmelding voor 2 personen, dus er kunnen nog 2 personen bij indien je er geen probleem mee hebt om de workshop samen met onbekenden te doen.