Wie is FRIEND

100% FRIENDLY met 100% liefde gemaakt speciaal voor jou, want als jij er blij van wordt ben ik je beste FRIEND!

WIE?


Rianne van der Marel – 18 juli 1977 – Wonend in Pijnacker – getrouwd en 3 kids

HOE?


DE DROOM: In de zomer van 2014, tijdens een heerlijke vakantie in een gezellig huisje van VRIENDEN kwam het geweldige idee: Een eigen bedrijf starten in handmade tassen, woondecoratie en cadeau-artikelen van niet alledaagse materialen en combinaties met de naam FRIEND.

Door bezig te zijn met het vervaardigen en opknappen van de producten, kom je erachter dat er een hoop tijd in gaat zitten. Hierdoor realiseer ik me dat deze arbeid meestal in de armere landen gebeurt waar de mensen weinig respect en geld verdienen voor wat ze maken. Wij denken dat veel fabrieksmatig gebeurt, maar het maken van bijvoorbeeld een tas kan toch echt alleen maar in elkaar gestikt worden door een persoon achter een naaimachine.

WAAROM?


Het merk FRIEND staat heel dicht bij mezelf. Het staat voor een stukje van mijn leven en wat ik daarin overwonnen heb om de uitdaging aan te gaan een onderneming te starten. Het staat voor mijn geloof in Jezus, mijn VRIEND voor het leven [en daarna!]

Door een hobbelig verleden, van pesten en verhuizen en een [te]lief karakter was er veel in het leven wat ik spannend vond. Mijn creativiteit, die al heel jong zichtbaar was door mijn tekeningen, kon ik ontwikkelen in de opleidingen aan de Mode & kleding, het Grafisch Lyceum Rotterdam en de Modeacademie in Amsterdam. Bij onze eerste woning [en de daarop volgende] kwam ik er achter dat verbouwen mij ook goed af gaat en dat er een goed gevoel voor verschillende materialen is ontstaan. En door mijn werk bij een tuincentrum en tegenwoordig een kledingwinkel is mijn affiniteit met woondecoratie, styling en lifestyleproducten gegroeid. Maar om de stap te wagen echt voor mijn droom te gaan en doen wat helemaal bij me past is door iemand gekomen die mij de waarde van mij zelf heeft laten zien en dat is Jezus, waardoor ik echt durf te gaan staan voor ‘mijn’ FRIEND [home and more…] echt een stukje van mezelf dat ik nu deel met anderen, met jou!

Mijn geloof is een rode draad in mijn leven en ook in mijn onderneming betrek ik Hem erin: ‘Door altijd een ‘boodschap’ over die VRIEND aan mijn producten te hangen door middel van een labeltje: It’s a real FRIEND [spr. 17:17]. Door eerlijk te werken met zoveel mogelijk materialen uit de regio. Er hangt altijd een eerlijke prijs en een stukje vriendelijkheid en liefde van mij aan het product. Een stukje van mijn tijd zonder iets terug te verwachten, maar dat jij er blij van wordt.

DAAROM!


Zo komt alles samen: Vormgeving, creativiteit, materiaalkennis, styling en geloof. Ik wil dat jij geniet van mijn creatieve ideeën die iets van mezelf vertellen, maar ik wil ook dat je weet van wie ik dat talent gekregen heb, namelijk Jezus. Ik kan en wil dit bedrijf niet runnen zonder dat ik Hem hierin betrek. En weet dat jij ook een talent hebt, gebruik het!

Dus om een lang verhaal kort te maken:

100% friendly met 100% liefde gemaakt speciaal voor jou, want als jij er blij van wordt ben ik je beste FRIEND!

 

Met 100% liefde en vriendelijkheid,

Rianne