Te druk voor échte vrienden…

 [spr.17:17] Een echte VRIEND blijft altijd een echte VRIEND -ook als het even tegenzit-

Echte VRIENDCHAP
Misschien ken je dat wel; je hebt superleuk contact met iemand en spreekt samen leuke dingen af, kletst lekker bij een bakkie koffie en diepe gesprekken heb je ook regelmatig. Je bent er voor elkaar. Vriendschap heet dat…

sociaal dat zijn we allemaal?!

Zelf mag ik me gelukkig prijzen dat ik meerdere dierbare vriendschappen heb die ook diepgang hebben. Vriendschap onderhouden in deze tijd van ‘SOCIAL Media’ moet het toch makkelijk zijn om veel vrienden te hebben en te onderhouden, want ‘sociaal’ dat zijn we allemaal, toch?! Het afgelopen jaar heb ik ondervonden dat tijd, echt tijd vrijmaken voor échte vriendschappen, makkelijker lijkt dan het is…

lekker druk!!

Sinds 2014 ben ik de trotse eigenaar van Friend home and more… ofwel op maat gemaakte tassen. Dit is een droom en ik wandel er al lekker in. Financieel moet ik nog een beetje groeien, vandaar dat ik de afgelopen periode toch nog twee dagen per week…soms drie…heel soms 4… dan weer een andere dag… en om en om een zaterdag of een vrijdag….werkzaam ben geweest bij een kledingzaak. En dan liepen de bestellingen op de tassen ook nog lekker met af en toe een interieurstylingopdracht. We hebben een leuk gezin met drie tieners die al lekker zelfstandig zijn (…), maar die wel steeds meer van je vragen. Je raad het al: ‘Lekker druk!!” zoals iedereen dat heerlijk vindt!…toch!?

…Of toch niet?

Het begon voor mij steeds meer het afstrepen van lijstjes te worden: ‘Dit nog even en als dat klaar is, kan ik dat en dan kan ik misschien dat…’ Als ik even niks had was ik blij dat ik even niks had, afspreken met vriendinnen kwam dan ook op het afstreeplijstje terecht. Echt luisteren naar man en kinderen lukte niet zo goed, alles gaat vluchtig. Tijd om mijn relatie te onderhouden met mijn allerbeste VRIEND Jezus lukte ook niet zo. In het programma van Sophie Hilbrand ‘Sophie in de mentale kreukels’ sprak iemand over dat roze konijn waar iedereen in deze maatschappij achteraan holt en niemand lijkt dat gek te vinden…

Ik heb een besluit genomen!

Per 1 juni ben ik gestopt ik bij de  kledingzaak en ga mijn hart volgen, én ik stop met rennen achter het roze konijn. Mijn droom: Friend home and more… mag ik me volledig op gaan richten, maar daarbij maak ik misschien nog wel een belangrijker keuze: Jezus, mijn gezin en vriendschappen wil ik meer prioriteit gaan geven. Als ik gemerkt heb hoe ik het gemist heb om even mijn rustmomentje te pakken, in de bijbel te lezen en te bidden, en daarmee de dag weer aan te kunnen en de mooie dingen van het leven weer te zien. En dat nu ik tieners heb, merk ik dat ze me juist nú heel hard nodig hebben. Ook mijn man die zelf een best drukke baan heeft, miste me toch wel een beetje in het weekend. Afspreken met vriendinnen werd steeds lastiger en gebeurde minder vaak. De bezoekjes aan mijn toch al wat ouder wordende ouders kwam ook niet veel van terecht. En  dit is nu juist wat zo belangrijk is in het leven en als je daar niet meer bij stil kunt staan omdat je het ‘Lekker druk’ hebt, is het misschien een beetje tijd om eens wat dingen van je lijst af te strepen. Op het moment zijn er ook even niet zoveel bestellingen, maar dat geeft mij weer even de tijd om te resetten van: ‘Waar doe ik dit nu allemaal voor en wat was mijn doel en boodschap ook al weer met Friend?’Mijn doel is om jou blij te maken met een mooie tas waardoor ik ook blij word. Maar meer nog: ‘Een klein beetje van die vriendschap door te mogen geven die ik heb met mijn grootste VRIEND Jezus!. Ik geloof ook dat Hij voorziet en dat het hebben van een hoop financiën niet het allerbelangrijkste is in het leven, je hebt het nodig, maar tijd voor de mensen om je heen is onbetaalbaar!!

Gelukkig weet ik dat mijn beste VRIEND Jezus het me niet kwalijk neemt, dat ik heb geprobeerd om het ook lekker druk te hebben, want soms schiet je tekort en zit het even tegen, maar dan juist toont Hij zijn ware VRIENDSCHAP!! [spr. 17:17]

een FRIENDelijke en relaxte groet,

Rianne

4 reacties

 1. Ria de Graaf

  Lieve Rianne wat een moedig besluit heb je genomen. Ik herken het ook bij mijzelf ondanks dat ik niet meer werk. Mijn agenda slipt langzaam dicht net van alles en nog wat maar tijd voor Jezus…oja even dagboekje lezen. Soms word je even bepaald met wat er in het leven ECHT belangrijk is. God zegene je. Liefs Ria

  • Dank je wel Ria,
   Volgens mij blijft het iedere keer weer keuzes maken, zeker in deze tijd. Dat werd ik inderdaad ook; even bepaald met wat er écht toe doet!

 2. Miranda van Overdam

  Lieverd, ik vind je zo’n stoer mens!
  Jij maakt keuzes, niet iedereen durft dat!
  Druk doen, druk zijn dat dat bijna synoniemen zijn geworden voor succes..Ik heb het ook nooit begrepen.
  Regelmatig zeggen we gekscherend tegen elkaar ‘ We hadden in een andere tijd geboren moeten worden!’ ?
  En zo voelt het echt.
  Aan de andere kant, dan had je nu waarschijnlijk niet van die gave tassen kunnen maken!
  Dus gelukkig leven we in het hier en nu.
  De ontwikkeling die je doormaakt, ook met de tassen, WAUW! WAUW! WAUW!
  Trots op jou lieve Rianne! ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.