Leuke stylingtips en DIY van een piepkleine badkamer

blog styling badkamer

Laatst hebben we ons piepkleine badkamertje [2.00×0.90] opgeknapt. Er moesten nieuwe badkamertegels geplaatst worden en natuurlijk kozen wij voor het hoogst haalbare, jawel, een tegel van wel 60x120cm!! De reden hiervoor is om dit piepkleine badkamertje inmens groot te laten lijken! De vloer van deze van oorsprong jaren vijftig badkamer is graniet. Deze hebben we natuurlijk behouden.

Histor Perfect finish kalkverf?!?


Voor de overige wand bij het wastafelmeubel[tje] hebben we gekozen voor een taupe kleurige muurverf. Het is de muurverf van Perfect finish van Histor. Deze muurverf hoort egaal te dekken en dit was helaas niet het geval. Het kalkeffect kwam per toeval.

Toen we wat plekjes moesten bijwerken ontstond er kleurverschil [niet leuk] Omdat het een natte ruimte is hebben we er een matte vernis overheen gedaan, en hiermee dachten we ook het kleurverschil te hebben opgelost [niet dus] Dus toen heb ik een blokkwast gepakt en nogmaals de muurverf over de vernis aangebracht, met dezelfde techniek als hoe je kalkverf aanbrengt. Daarna nogmaals afgelakt met de matte vernis en kijk hier het resultaat!:

Kalkeffect met perfectfinish van Histor
Kalkeffect met perfectfinish van Histor

Op maat gemaakt wastafelmeubel


Voor het wastafelmeubel konden we natuurlijk ook niet heel GROOTS uitpakken en daarom hebben we gekozen voor een ronde hardstenen kom geplaatst op een eigen gemaakt meubel. Het blad en de spatrand is gemaakt van een wandtegel [60×120]. De poten zijn gemaakt van oude ebbenhouten balken en de legplank van oud steigerhout.

 

 

TINY Bathroom

DIY stylingtips


Friend zou Friend niet zijn als ze de badkameraccessoires niet op geheel eigen creatieve wijze eigenhandig gemaakt zou hebben. De WC-rolhouder is gemaakt van oud steigerhout zwart geverfd met matte muurverf en met houtdraadbouten vastgezet voor een industrieel en robuust uiterlijk. Met het leren friendly labeltje als handelsmerk. Ook het zeep’plankje’ is gemaakt van oud steigerhout met een zwart gespoten zijkanten onderkant [leg het ondersteboven neer en spuiten en je hebt altijd een strakke bovenkant. Het plankje is aan de muur bevestigd met een oude sjoelsteen [voor degene waarbij sjoelen niet bovenaan de favoriete bezigheid staat] Dit heb ik ook gebruikt voor de handdoekenhaak met daarin een houtdraadbout gedraaid.  Verder is de styling rustig maar toch met de hedendaagse plantentrend [in dit piepklein badkamertje zijn dan ook kleinduimpjes plantjes gebruikt]

Opbergmanden bij Kwantum Karwei of Intratuin


Om een leuke sfeer te creëren en je ‘rommel’ netjes weg te kunnen werken kun je gebruiken maken van diverse manden.

sfeermakers en opbergers: manden [verkrijgbaar bij Intratuin]
sfeermakers en opbergers: manden [verkrijgbaar bij o.a. Karwei, kwantum en Intratuin]
Ik hoop je zo op leuke ideeën te hebben gebracht en om je er zelf niet uit, je weet, Friend wil je hier graag bij helpen! Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.