Inspirerende werkplek

Atelier Friend

Graag laat ik met trots mijn prachtig verbouwde atelier aan jullie zien! Zoals ik al eerder schreef, begon ik in 2014 met Friend home and more in mijn kleine donkere schuurtje achter het huis. Ik heb het toen een beetje praktisch ingedeeld en gestructureerd, want er moest klusmateriaal in staan, de was werd er gedaan, mijn naaimachine moest er staan en alle materialen die ik nodig had voor mijn producten. En dat allemaal op zo’n 8m²!

start 2014 in mijn kleine donkere schuurtje
start 2014 in mijn kleine donkere schuurtje

Een jaar erna hebben we een overkapping erbij gebouwd om daar wat klusmateriaal te kunnen opslaan en een ruimte te creëren om te klussen. Toch bleef het iedere keer behelpen met de ruimte. Nu Friend toch echt wel een beetje serieus begint te worden, mag ik mijn droom steeds een stukje verder uitleven en hebben we een prachtig atelier gemaakt van de schuur en de serre.

Een verbouwing vind ik altijd een verhaal op zich waar je ook heeeeeel veeeeel levenslessen uit kunt halen! In dit geval zeker ook! Wat bij ons heel erg fijn is is dat mijn man en ik beide erg handig zijn en daarom alles zelf kunnen. Dit scheelt erg in de kosten. Van te voren hebben we uitgedacht hoe we het best te werk konden gaan en als hoogtepunt van de verbouwing: Het doorbreken van de muur tussen de schuur en de serre.

Eerst moesten we zorgen dat het volgende was gedaan: Isoleren van de beide ruimtes, diverse deuren inbraakbestendig maken of helemaal weghalen. Leidingen moesten verwijderd of omgelegd worden. Daar moet je van te voren al bij stil staan hoe je dit wilt hebben.

In de VT-Wonen bladen heb ik heerlijk naar inspiratie gezocht én wat heel erg veel geld scheelt, maar helaas wel veel tijd kost, is het hergebruiken van heel veel bouwmaterialen. Zoals het dubbel glas van het raam, die we weer gebruikt hebben voor de nieuwe deur, die dan weer volledig bestaat uit de voormalige schuifdeur!

Werktafel
Werktafel

De oude werktafel heb ik voorzien van een nieuw en groter blad. Het hout van de kozijnen hebben we hergebruikt.

Ikea kastdeurtjes
Ikea kastdeurtjes

Deurtjes van Ikea en diverse planken heb ik op een andere manier toegepast.

Brocante queen Ann kastjes
Brocante queen Ann kastjes

Twee brocante kastjes op elkaar, zodat het één kast is geworden en zwart geverfd zodat het helemaal past in de zwart/wit/houten stijl.

Het dak van de serre moest geïsoleerd worden, de wanden, de vloer, want van de winter moet Rianne er natuurlijk wel warmpjes bij zitten! En wat ook een goeie les is; pak alles per project aan, anders krijg je echt verbouwingsstress.

isolatie wanden en het schilderen van de panelen

De muur was dus de grootste uitdaging. Dit was voor mij echt een mijlpaal. Hoe kwamen de twee ruimtes bij elkaar? Had het wel het beoogde resultaat? Was het het wel waard? Alle gedachten schoten door mijn hoofd en twijfel sloeg toe. Ik liep even letterlijk tegen een muur op. Want ja, ik ben nog niet in staat om over die muur heen te zien, daar heb je geloof en voorstellingsvermogen voor nodig!

Gelukkig nu alles af is, kan ik met trots terugkijken naar natuurlijk mijn man, die heel veel heeft gedaan en naar mijzelf, dat het idee in mijn hoofd, ook echt werkelijkheid heeft mogen worden.

Voor de vloer die er ligt heb ik nog een leuke DIY-tip:

Wij hebben gebruikt steigerhout gebruikt. Zie hier het eindresultaat en door het gebruik wordt het alleen maar mooier en doorleefd!

eindresultaat vloer!
eindresultaat vloer

Ik hoop je met deze inspirerende verbouwing ook te mogen inspireren en heb je een droom, ga ervoor! Hetzij stap voor stap en alles op zijn tijd!

En nu ga ik gauw weer verder met mijn leren tassen en met heel veel nieuwe inspiratie!

Liefs,

Rianne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.