HOOP…GELOOF…LIEFDE…#1

HOOP…

[deel 1 van een drieluik]

Is dit iets wat we verloren hebben?

Het duurt nu al zo lang, al die maatregelen, dat bizarre virus. Economisch wordt de grootste crisis ooit aangekondigd. Sociaal, maatschappelijk en emotioneel worden we steeds dieper geraakt. Onze HOOP dat het beter wordt vervaagt langzaam…

…of toch niet?

Zoals jullie weten ben ik gelovig en heb ik zelfs mijn bedrijf vernoemd naar mijn Beste ‘FRIEND’ Jezus. Ook ik begin mijn HOOP aardig te verliezen in deze toch wel op het oog uitzichtloze situatie. Ik mis de onbevangen contacten en spontane uitjes. Ik mis het gaan naar onze kerk op zondag. Iedere keer moet ik ook bedrijfsmatig mijn dromen en ideeën voor de toekomst bijstellen. Het duurt al behoorlijk lang en we zijn er voorlopig nog niet vanaf!

Toch is er iets anders waaruit ik mijn HOOP haal. Misschien voel ik dit zeker niet altijd en loopt ook bij mij de frustratie hoog op en baal ik flink van alles. Maar dan komt er gelukkig weer zo’n moment dat ik me realiseer dat er bepaalde gebeurtenissen in de Bijbel staan die zo’n situatie ook schetsen. Wat ik uit die stukken haal is dat situaties als deze of andere vervelende dingen zich altijd zullen blijven voordoen en het zeker niet makkelijk is en zal zijn, maar dat wanneer ik mijn vertrouwen stel in God en zijn Zoon Jezus, me richt op wat Hij belooft in zijn Woord, de Bijbel. Deze volgende tekst bijvoorbeeld geeft mij houvast, zodat ik niet verzuip in mijn negatieve gevoelens:

This HOPE [this confidant assurance] we have as an anchor of the soul [it cannot slip and it cannot break down under whatever pressure bears upon it] -a safe and steadfast HOPE that enters within the veil [of the heavenly temple, that most Holy Place in which the very presence of God dwells], where Jesus has entered [in advance] as a forerunner for us… [hebr. 6:19,20 AMP]

Misschien is dit niet altijd te begrijpen, maar dit bovenstaande geeft aan dat Jezus ook heeft geleden aan het kruis en ons daarin is voorgegaan en dat Hij ons begrijpt als we het moeilijk hebben. En doordat ik in Hem geloof, geeft dat een ‘anker van HOOP’ dat er nog heel veel moois voor me ligt waar ik naar uit mag kijken! Dit is ook voor jou bedoeld, maar het moet dan ook landen in je hart en je mag er zelf van overtuigd raken, dat kan ik niet voor je doen, dat kan ik alleen maar HOPEN.

Maar het maakt wel dat ík kan zeggen:

HOOP IS…

Zeker weten dat het goed komt! En dat geldt ook voor jou! HET KOMT GOED!! 

[Klik hier om deze kaart en nog andere te bestellen]

Er is een mooi lied te vinden op YouTube die deze zekerheid bevestigd. Misschien vind je het fijn om dit eens te luisteren:

JESUS CHRIST, MY LIVING HOPE!!

Mijn volgende blog zal gaan over GELOOF…en die daarna over LIEFDE…

en bestaat dus uit een drieluik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.