HOOP…GELOOF…LIEFDE…#2

[deel 2 van een drieluik]

GELOOF…

Is zeker weten?!

Ik denk als je op dit moment aan veel mensen vraagt of ze nog GELOOF hebben in onze overheid, dat er weinig zullen zijn die dit met ‘ja’ kunnen beantwoorden. Veel van wat er gezegd of beloofd is, kunnen ze niet waar maken, dus mocht je nog iets GELOVEN, zal dit snel overgaan in twijfel.

Ik geloof, dus ik twijfel…

Het zou zomaar een filosofische uitspraak kunnen zijn, al zeg ik het zelf. Maar deze zin geldt denk ik voor veel mensen in deze tijd. Tegenwoordig zijn de feiten die men ziet en wetenschappelijk zijn onderbouwd een GELOOF op zich geworden. We GELOVEN niet meer in ‘toeval’ of iets ‘onverklaarbaars’.

GELOVEN in wetenschap?!

In deze Coronatijd, waarin de wetenschap als ‘de waarheid’ gezien wordt en waar alles vanaf hangt en omheen besloten wordt, bewijst eigenlijk het tegendeel dat we daar volledig op moeten vertrouwen en in moeten GELOVEN. Om dit virus volledig in te dammen, sluiten we alles wat ook maar enig risico vormt en worden we sociaal, maatschappelijk en economisch, maar zeker ook ethisch volkomen beperkt, met alle gevolgen van dien. Begrijpelijk dat de keuzes zo worden gemaakt? Ja, want ons ‘GELOOF’ is gebaseerd op de wetenschap.

Eigenlijk is wetenschap een basis van een aantal feiten, berekeningen en suggesties, onderzoeken, maar ook persoonlijke bevindingen van kleine groepen mensen. Mensen ja, misschien slim en onderlegd, maar zeker niet alwetend!

Zeker weten!

Mijn GELOOF is gebaseerd op iets heel anders. Het is een ‘wetenschap’ van vertrouwen en iets wat in mijn binnenste een hele diepe overtuiging is:

Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien. Veel van onze voorouders zijn door hun geloof een voorbeeld voor ons geworden. Doordat we God geloven, begrijpen we dat de wereld door het woord van God is ontstaan. Wat we nu zien, is niet ontstaan uit iets zichtbaars, maar uit iets onzichtbaars, namelijk het Woord van God.

Hebr.11:1-3

Deze bovenstaande Bijbeltekst is voor mij een tekst waar ik me in deze onzekere tijd aan vast kan houden.

kaart_FRIEND_geloof
GELOOF is… (te bestellen via deze link)

‘Weten dat ik er niet alleen voor sta’ en dat ik ook niet alles hoef te weten of te begrijpen, zoals de wetenschap dit wél van je vraagt. We weten niet waar dit alles naar toe gaat en hebben daar ook geen controle over. Je ziet dat de overheid dit wel uit alle macht probeert om de controle te houden over alles. Misschien heeft de overheid een grove fout gemaakt om zich te laten adviseren door deze ‘natuurlijke wetenschap’. Er is namelijk een WETENSCHAPPER die écht alles al weet. Misschien zouden ze Hem iets vaker om raad moeten vragen! Ik heb besloten om Hém te vertrouwen en te GELOVEN en een VRIENDSCHAP met Hem aan te gaan, hoe de toekomst ook zal lopen en wat er ook gebeurt, het zal meewerken ten goede!

VRIENDSCHAP met Hem

Dit ‘zeker weten’ is misschien iets ongrijpbaars en onbegrijpelijks voor iemand die God niet kent, maar wanneer je je echt naar Hem uitstrekt en Hem vraagt of Hij zich wil laten kennen, dan ontstaat er iets in je hart wat een zekerheid geeft, die misschien niet te verklaren of te onderbouwen is, maar waar je je wel aan kunt vasthouden en in kan vertrouwen dat je zeker weet dat het goed komt (HOOP)!

Hieronder een inspirerend lied over GELOOF:

Mijn volgende blog en laatste van dit drieluik zal gaan over LIEFDE…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.