Handgemaakte tassen, hoe het begon…

De afgelopen paar jaar heb ik al voor veel mensen een prachtige tas mogen maken. Friend home and more begon in 2014 met het maken en opknappen van diverse woondecoratie. Oude flessen, stukken hout of oude stukken stof waren hier de basis voor.

Tassen van oude stof en oude riemen

Ondertussen is er al een hele hoop veranderd! Mijn eerste handgemaakte tas, van oude katoenen stof, die ik bestempelde met sjablonen, sloeg aan, en de bestellingen volgden.

Tassen vilt

Toen ontdekte ik het materiaal vilt. Dit is ontzettend leuk en makkelijk om mee te werken. Van oude riemen of singelband maak ik de hengsels. Ook deze tassen vielen in de smaak en dus begon ik mij te interesseren en te verdiepen in het maken van tassen.

Leer naaimachine, een stap verder

En jawel, sinds november 2016 heb ik een naaimachine aangeschaft die speciaal geschikt is voor leer.  En zo ben ik dus hard aan de slag gegaan om mezelf die techniek van het maken van leren tassen eigen te maken. Leer is een prachtig natuurlijk materiaal en het wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt.  Door een combinatie van vilt en leer krijg je een eigen typische friendly uitstraling. En door er onverwachte materialen aan toe te voegen voor de sluitingen, en een mooi brandmerk en zelfs, indien gewenst, jouw initialen, krijgt de tas een heel herkenbaar karakter. Dus zo ontstaat anno 2017 de eerste echte FriendlyBag! Hoe leuk kan het zijn dat waar een droom begon met gebruikte woonaccessoires, dit zomaar een andere wending kan krijgen. Weliswaar maak ik natuurlijk nog steeds diverse leuke accessoires ook geheel gemaakt in eigen atelier.

Handgemaakte tassen op maat speciaal voor jou!

De tassen kunnen helemaal op maat worden gemaakt in mijn atelier aan huis, kleinschalig en met persoonlijke aandacht voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.